UITGELICHT

Interesse in onze school?

We vertellen u graag over onze school en ons onderwijs! Modern onderwijs met digitale leermiddelen, een sterke zorgstructuur en goede resultaten; zomaar wat kreten waar wij voor staan. 

 

Neem gerust contact op met de directie voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

 

Mocht u zich willen inlezen, raden we onze visie en schoolgids aan. Welkom!


Schoolgids

Klik HIER voor onze schoolgids.


Nieuwsbrief

Lees HIER onze laatste nieuwsbrief»
Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief »


Facebook

Bezoek, like en volg de SvdO ook op Facebook. Klik op DEZE link om direct door te gaan naar onze Facebook- pagina.


Gebedsgroep

Elke maand worden er  - door een groep ouders - voorbeden gedaan voor zaken in en rond de school. Het is via DEZE link mogelijk online gebedspunten door te geven.


 

Hoofdluis protocol

Zoals veel (basis)scholen heeft ook de SVDO regelmatig te maken met hoofdluis. Erg vervelend. Om één en ander te voorkomen en adequaat te kunnen reageren, hebben we een stappenplan opgesteld.

Stappenplan:

 1. Na de zomer-, herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie, wordt op de eerst volgende woensdag luizencontrole gehouden bij alle leerlingen. Hiervan wordt melding gemaakt in de schoolgids en in de nieuwsbrief.
   
 2. Ouders van leerlingen waarbij hoofdluis en of neten worden geconstateerd, worden door de eigen leerkracht telefonisch op de hoogte gebracht.
   
 3. Aan de ouders of verzorgers wordt mondeling c.q. telefonisch advies gegeven over de behandeling. 
   
 4. Daarnaast gaat op de zelfde dag ook een envelop mee naar huis met een standaardbrief met meer informatie over hoofdluis en de behandeling daarvan.
   
 5. Twee weken na de eerste luizencontrole vindt er nog een luizencontrole plaats bij leerlingen waar eerder luizen of neten zijn geconstateerd. In geval van 'nieuwe' luizen tijdens die tweede controle wordt de hele groep (nogmaals) gecontroleerd. 
   
 6. Zijn er, na al deze stappen en de ingrepen thuis, na vier weken nog steeds hoofdluizen in de school, roepen we externe hulp in. 

Mijn kind heeft hoofdluis, wat nu?

Vooropgesteld: hoofdluis kan iedereen overkomen! Om de indruk te geven van een passende behandeling hebben we hieronder wat informatie op een rijtje gezet.

behandeling van het haar: 

 • Dag 1: Haar wassen met een gewone shampoo (géén crèmespoeling of 2 in 1 shampoo gebruiken), het haar vervolgens uitspoelen en afdrogen. Daarna behandelen met een Malathion-houdend middel (12 uur inwerktijd, daarna uitspoelen en haar pluk voor pluk (laten) kammen).
   
 • Dag 8: Behandeling van dag 1 herhalen. (Een tweede behandeling mag niet binnen een week na de eerste plaatsvinden. Na een week komen de niet gedode neten uit, die dan gedood kunnen worden.)
   
 • Dag 2 t/m 7 en dag 9 t/m 14: het haar dagelijks pluk voor pluk (laten) kammen met een luizenkam. Kammen wordt geadviseerd omdat men alle luizen en neten wil verwijderen, zodat de luizen geen eitjes meer kunnen leggen. Dat betekent in de praktijk, dat men gedurende zeven dagen nadat de laatste luis is gedood moet doorgaan met kammen. 

schoonmaken:

Om de luizen uit huis te bannen te bannen is het volgende aanbevolen:

 • Alle kleding, beddengoed, jassen, sjaals, knuffels, verkleedkleren en toiletartikelen (denk ook aan haarbanden en elastiekjes), die met de besmette persoon in contact zijn geweest wassen bij een temperatuur van tenminste 60°C.

 •  Voor materiaal dat niet kan worden gewassen zijn twee mogelijkheden: het gedurende een week bewaren in een afgesloten plastic zak of het gedurende een etmaal in de vriezer bewaren.

 • Kammen en haarborstels kan luizenvrij gemaakt worden door het één uur te laten weken in een luizendodend middel of in een sopje van tenminste 60°C. Desinfecteren met alcohol (70%) is ook een optie.

 •  Verder is het belangrijk stoelbekleding, kussens, kleden en autobekleding grondig te stofzuigen.

meer informatie?

 

U bevindt zich hier: Ouders » Hoofdluis

CONTACT

Oosterdorpsstraat 16, 3871 AD Hoevelaken
Tel: 033 2535745, E-mail

Schimmelpenninck Van Der Oyeschool is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl